fredag 6 november 2009

En

stor sten har lyft från mina axlar.

Vi har ju bråkat å strulat med vår hyresvärd ang den lägenhet vi bor i nu. Har ju Gått runt i 9 (!) månader med en stor ovishet om hur vårat boende skulle lösa sig. Från början var vi hotade med att få flytta tillbaka till bostadsområdet vi fick fly ifrån pga hot och förföljelse och rena trakaserier.
Sen rakt ut på gatan...sen till andra sidan stan så sambon skulle få cykla 2 mil varje gång han skulle till jobbet. Å till en lite lägenhet så vi inte skulle få plats utan att använda skohorn å vaselin

Men så förra veckan dök det ner att förslag från hyresvärden ang ett radhus i relativt centralt område. Där dom små har chans att få va ute själva å leka igen samt kunna hitta kompisar i närheten. Men så nära att de stora kan i en handvänding ta sig till skola och kompisar utan att känna sig helt isolerade.

Vi var där och tittade å kände båda att här vill vi bo! Tackade ja men så kom kall duschen!

Dom trodde att vi skulle gå med på 3 månader dubbel hyra allså i runda svängar 30000:- Jo tjena det va den drömmen det. Humöret dalade ner under noll strecket igen å ljuset i tunnelen försvann.
Men skam den som ger sig. Vi skrev ihop ett mail och förklarade läget och att vi kunde bli tvingade till att tacka nej samt fortsätta dra detta till högre och högre domstolar för att kunna ha någonstans att bo.
Då kom det ett trevande sva tillbaka om att vi kunna allt nog kunna finna en gemensam lösning. Å så blev det
Det blev en månads dubbel hyra uppdelat på ett år. Så nu är kontraktet påskrivet å färdigt.!!!!
LYCKA !! Så flytten bär av 1/12 så nu gäller det att rappa på med packning å städning å ordna alla saker som man måste göra i samband med en flytt.

Men i kväll blir det ett litet stilla firande här hemma ska ta mig en vindrink eller tre sen gosa in mig med sambon i soffan å njuta å känna känslan av att något faktiskt gick vår väg för en gång skull!

Inga kommentarer: