måndag 2 april 2012

Att

bli anklagad för saker sen inte få en chans att bemöta eller förklara sen få behöva springa på möten på socialen för att förklara att konflikter här hemma beror på att jag måste varje dag påminna och tjata om enkla saker med en 9 åring såna saker som att man borstar håret HELA håret inte bara det som man ser framifrån.
Att man borstar tänderna ordentligt att det tar mer än 30 sec att borsta tänderna ordentligt.
Och att när man duschar tar det mer än 4 minuter att tvätta håret ha balsam i och tvätta hela kroppen.
Och att man inte kan gå till skolan i trasiga strumpbyxor eller i kläder som gör att man ser ut som en 16 årig polsk hora.
Att man måste ta med sig sina kläder hem från skolan...vi talar om en tjej som kan slarva bort strumpor till ett värde av 200 per månad!
Om att man tar av sig skorna när man går in på toa när man är ute och leker.
Att man måste plocka upp sin smutstvätt från golvet och lägga i tvättkorgen.
Att man som 9åring kan sitta vid bordet utan att peta med fingrarna i maten utan man använder bestick!
Att det är inte ok att tupera hela håret å använda en hel flaska av nån annans hårspray.
Att man som 9 åring inte får gå till skolan sminkad.

Och allt beror på att hon aldrig fått ha en mamma som är konsekvent i sina nej.Utan säger nej en gång och när bråket uppstår backar å låter henne få som hon vill för att mamman inte klarar av att stå för sitt nej. Att mamman aldrig inför ordentliga rutiner utan vi får hem barn efter hennes helg som inte har borstat tänderna på hela helgen eller borstat håret inte sovit ordentligt utan fått sitta uppe till 23 och kollat på allt för vuxna filmer...eller för den delen har vettiga kläder på sig...å väldigt sällan dom har strumpor på sig för att mamman inte haft ork att para ihop strumpor...när hon har två veckor mellan sina barn helger.

Så nu ska jag alltså sitta på möten och förklara att nej jag är inte elak utan jag är förälder en som ser till att barnen har det bra och har rutiner kring sängläggningen och att deras hygien blir skött varje dag dag ut och dag in vecka efter vecka månad efter månad år efter år. Som ser till att dom går till skolan kommer hem i tid och att sköter man inte det man fick som ansvar blir det en konstvens för.
För det är ju konstigt...jag som ser till att följa regler och sociala normer ska sitta och förklara mig medans en som aldrig orkat med att sköta sina skyldigheter den ska få sitta och hitta på och förstora upp sakerna peka finger på mig som ser till att hennes barn få en säker och bra uppväxt med trygga vuxna förebilder. Det känns ju rättvist och fint.


Blir nog roligt IGEN!

Inga kommentarer: