torsdag 25 mars 2010

Ska

försöka sammanfatta dagen så gott jag kan.

Morgonens bestyr med frukostar å taxi verksamhet gick som vanligt. Kom hem å Bärgaren ringde och skulle komma och hämta gamla bettan. Han kom å vips så va bilen borta. Hade fått i mig ett par stärkande koppar kaffe så gick å nervös kissa två tre gånger innan vi kom i väg. Väl på stan så planerade vi vart vi skulle parkera bilen så vi inte skulle behöva ta samma väg som motparten.


Men väl i rättsalen så vart jag så nervös så när dom frågade ut mig så vart det lite tomt i huvudet men fick med det viktigaste samt det att sambon berättade ju samma historia om händelsen men med sine egna ord.

Jag fick inga frågor från motpartens advokat men av nämnde män å domaren. Dom frågorna svarade jag på så gott jag kunde å då var jag inte lika nervös så använde lite mer beskrivande ord och språk.

Min sambo fick dock både frågor av motpartens advokat å nämnde män.

Sen kom ju turen till den åtalandes.
Hon erkände inget av det hon gjort. Å skyllde sitt betende på att hon varit arg och besviken. Samt att hon lagt till med ett fjortis betende under den aktuella tiden. Say What?
Sen så klanta hon ju till det lite när åklagaren frågade ut henne om sinnes undersökningen där det framkommit att hon lider av relations relaterade aggritioner. På ren svenska. Hon har allså svårt för att bli ratad.
Där för sa hon sig lite och på om vägar erkände sitt brott. Sen när hennes advokat prata så säger han att:
-ja i samband med ett uppbrott så säger man å gör ju saker i stundens hetta. Men nu står ju ord mot ord.
Öh okej med andra ord så säger han att hon nog gjort det hon är anklagad för.

Jag vart stum å titta på sambon som titta på mig. å båda titta på åklagaren. ´
Efter det så la ju åklagaren fram straff på följden. ( är det ett ord eller) Åklagaren vill ju att hon döms till skyddstillyn med övervakare samt att hon får medicinsk behandling för sina problem.
Motpartens advokat kunde sänka sig till skyddstillsyn.

Nu får vi vänta i två veckor innan vi får veta domen. Så kommer att hålla tummar å tår i kors tills dess för att det ska gå vår väg för en gång skull!

Inga kommentarer: