onsdag 23 februari 2011

Uj uj

vad det sportas på sportlovet.

Idag hade vi tänkt att packa matsäck och åka bort till en större backe och åka pulka och bob ett par timmar. Men oj så synd är det -19 grader ute det va ju tråkigt! Verkligen tråkigt.

Så det fick bli inomhus aktiviteter idag. Vi åkte till Länsmuseet och gick på bildjakt och tillverka vykort med papper lim tyg och snören och en och annan paljett.
Snyggt värre och bäst av allt vi slog ihjäl ca 3 timmar. Sen gick dagen mest i slö tecknet.

Jag har faktiskt tagit det lugnt gått emellan ett å annat bråk. Men mest bara såsat runt och låtit timmarna flytit iväg. Imorgon ska det städas och bakas. Och så ska lilleman iväg på återbesök till logopeden. Gissar på att det är två små som kommer vilja följa med och tror faktiskt att det kan vara bra. Så dom får höra själva vad och hur som kan hjälpa lillebror att få igång sitt tal.

Nu på kvällen damp det ner ett sms i extra tele. Där de smås mamma ville ha lilleman en extra dag...och jag är tveksam. Jag vill ju att han ska vara på dagis på fredag så han får leka av sig och vara med kompisar så han får öva sitt tal. Medans hemma hos henne kommer han sitta med napp i munnen eller full i godis och kakor. Och inte behöva säga ett ord rent. Jag ser ju inte vad för utbyte lilleman får av att vara hemma med henne en hel dag göra nada än att bli aktiverad och stimulerad på förskolan. Visst han behöver egen tid med mamma med. Men kanske istället på efter middagen efter förskolan så vi vet att han fått det han behöver först.

Ja ja vi får väl diskutera lite här hemma innan det bestäms nåt.

Inga kommentarer: