tisdag 30 november 2010

Det

stora allvaret har börjat.

Igår hämtade vi hem de tre små. För sista gången dom träffar mamma på vardagar. Hädan efter blir det bara varannan helg.
Mellantösen K va ju fin...vad sägs om sommarbyxor som slutar halvägs upp på vaden i -10 minus grader. Och ingen mössa och inga vantar samt termobyxorna i handen. Och så måste man bråka när vi kommer hem och hon tror att vi ska släppa ut henne i det och leka...skulle inte tro det va...

Och idag på morgonen fortsätter bråket fast idag handlade det om vinter skor. Hon trodde att hon skulle få gå ut i -14 grader i tennis skor. Svaret på det är NEJ och ingen vidare diskution behövs ser du...inte mitt fel att mamma lovat stå för vinter skor och att hon slarvat bort dom. Det skulle ho tänkt på och fixat lite tidigare. Nu har du bara dom fodrade kängorna jag köpte. Och det är inget fel på dom dom är varma. Bara det att K är för lat att knyta snörena och använda dragkedjan istället.

Hela helgen har ju deras mamma försökt blivit av med barnen. Allt från att hon inte mår bra (okej hennes mamma har just dött men sorg är naturligt och inget man behöver gömma för barnen eller inte gör att man klarar av vardagen snarare tvärt om det gör att dagarna går) till att nån av barnen är sjuka men vi vägra att hämta hem dom. Sambon jobba natt hela helgen sen så är det ju faktiskt så att hon måste kunna ta ansvaret för barnen även när dom är sjuka eller är lite extra bråkiga. Vi kan inte åka och hämta hem dom så fort hon upplever situationen lite jobbig.

Så nu kommer det bli bråk i ett par veckor om lite allt möjligt bara för att hon vill kolla att allt är som det ska och att vi inte kommer ändra på regler och rutiner. Det är ju hennes sätt att kolla att allt är som det ska och att vi älskar henne. För hon om någon tycker det är skönt att ha rutiner och regler.
och igår kväll va dom väldigt trötta så kan tänka mig att hela helgen har dom fått vara uppe sent. Och inte vaknade nån av dom kl 06 och ville gå upp heller. Utan fick väcka alla tre kl 06.45. Då är dom trötta. Hoppas bara det håller i sig även i kväll för sambon jobbar en natt till sen är han ledig. Så vore så skönt om dom fortfarande är trött i kväll så dom däckar utan bråk.

Det är bara det att jag är på väg att bli förkyld igen så orken är inte riktigt som den ska. Men kommer ju inte ge mig bara för det.
Idag är lilleman hemma inte för att han verkar vara direkt sjuk som hon påstått hela helgen. Men en dag hemma så vi kan med säkerhet säga att han inte haft feber till dagis. Jag får väl försöka hita på nåt att göra lite senare. Men inte nu...orkar bara inte.

Inga kommentarer: